Meehelpen?

U kunt ons meehelpen als het gaat om het bieden of ondersteunen van hulpverlening op straat! Hoe? Bijvoorbeeld met een van de onderstaande initiatieven.

Burgernet

Werk samen met uw gemeente en de politie aan de veiligheid in uw buurt via Burgernet! Deelnemers ontvangen een spraak- of sms-bericht wanneer de politie hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld bij het zoeken naar vermiste personen, verdachte voertuigen of inbrekers. Meer deelnemers betekent meer ogen op straat. Doet u al mee?

www.burgernet.nl

Hartslag Nu

Een hartstilstand kan iedereen overkomen. Je overlevingskans is het grootst wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Uw hulp is daarbij nodig! Vrijwilligers worden gealarmeerd wanneer er in hun omgeving een melding is van iemand met hartproblemen. Meldt u zich daarom aan als burgerhulpverlener.

www.hartslagnu.nl

NL Alert

Bij een ramp in uw omgeving, wilt u weten wat er aan de hand is en wat u moet doen. Daarom is er NL-Alert. U ontvangt NL-Alert op uw mobiele telefoon. Ook is NL-Alert te zien op steeds meer digitale informatieborden bij haltes van bus, tram en metro. Hiervoor is wel van belang dat uw telefoon goed is ingesteld. Ga daarvoor naar de instelhulp op de website van NL Alert.

www.nl-alert.nl